top of page

Cirkusen – en tillflykt. Romska/resandeperspektiv på cirkus

Som del av Human Rights Festival – Sveriges första festival för mänskliga rättigheter.

Registration is closed
See other events
Cirkusen – en tillflykt. Romska/resandeperspektiv på cirkus
Cirkusen – en tillflykt. Romska/resandeperspektiv på cirkus

Time & Location

07 Dec 2022, 18:00 – 19:00 CET

Stadshallen , Stortorget 9, 222 23 Lund, Sweden

About the Event

Utifrån förstudien ”Romers betydelse för svensk cirkus” samtalar Cirkus Brazil Jack, RIKC och Cirkus Syd om cirkusen som en historisk och nutida tillflykt för de som avviker eller inte välkomnas i det övriga samhället, med särskilt fokus på romer och resande.

Human Rights Festival startades av Altitude Meetings och Raoul Wallenberginstitutet (RWI) för att sprida kunskap om mänskliga rättigheter och demokrati genom olika kulturuttryck; samtal, föreläsningar, musik, poesi med mera.“Demokrati och mänskliga rättigheter är två sidor av samma mynt. De är i grunden sammanlänkade och beroende av varandra. Det är svårt att föreställa sig en demokrati utan en fri och öppen debatt som alla medborgare kan delta i”, säger Morten Kjaerum, Direktör för RWI. Tillsammans vill de bidra till att försvara demokratin och stärka de mänskliga rättigheterna genom ökad kunskap.

Human Rights Festival är Sveriges första festival för mänskliga rättigheter. Den äger rum 7-9 december 2022 i Lund och till stor del i Stadshallen .

Share This Event

bottom of page