top of page
Cirkusparad
Cirkusparad

Fri, 13 Sept

|

Mötesplats, startplats Triangeltorget

Cirkusparad

Häng med på cirkusparad 13e sept!

Tid & Plats

13 Sept 2024, 15:00 – 16:30

Mötesplats, startplats Triangeltorget, Triangeltorget, Malmö, Sweden

Om Evenemanget

Häng med på cirkusparad 13e sept!

I samband med Southern Sweden Circus Festival anordnar Cirkus Syd en cirkusparad genom centrala Malmö för att hylla cirkushistoria och Brazil Jacks 125års jubileum.

Cirkusparaden är en gammal cirkustradition som går tillbaka till när cirkusen reste med tåg mellan olika städer, för att sedan gå parad genom stadens gator fram till tältplatsen. Vi kommer fylla gatorna med fascinerande kreationer och musik, akrobater, jonglörer, clowner, flaggor och färg i en spektakulär cirkusuppvisning.

Är du intresserad av att delta? Alla entusiaster är välkomna! Vare sig du tränar cirkus själv, har ett barn som tränar cirkus, eller bara älskar parader, festligheter och cirkus så är du välkommen.  Alla är välkomna!

Paraden börjar vid Triangeln, och kommer röra sig genom Malmös gator fram till Mölleplatsen och cirkusområdet Village Chapiteaux. Väl framme finns det möjlighet att se live framträdande, köpa något gott att äta eller dricka, prova på nya eller finslipa dina färdigheter på circus playground.

Om ni känner att ni vill göra extra lite extra till paraden kommer vi att hålla parad skaparverkstad under sommaren och i september där du kan göra parad flaggor, kostym och annat kul.

Plats: Uppsamling Triangeln

Avslutning: Mölleplatsen, Malmö

Tid: Uppsamling kl 15.00

Paraden börjar kl 15.30

Vi beräknar vara framme kl 16:30 på ett ungefär.

Om ni vill vara med kontakta Camilla på event(a)cirkussyd.com 

Vi kommer ha 3 skapande workshoppar i juli och augusti där ni kan vara med och få inspiration samt göra mask, flaggor och kostymer för dig själv eller andra som vill vara med. Ingen anmälan behövs, men OSA gärna till Camilla på event@cirkussyd.com så vi vet hur många som kommer. 

Workshop 1: 25e juli 11-15:00 Malmö Slotts Borggård 

Workshop 2: 16e augusti 12-15 Stenkrossen Lund

Workshop 3: 21a augusti 15-19 Stenkrossen Lund

Arrangeras med stöd av Region Skåne, Malmö stad och Malmö Citysamverkan.

På bilden syns Toni Rhodin och Nick Miehe.

Dela detta evenemang

bottom of page